Jesteś tutaj: Start / RODO

RODO

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

Ochrona danych osobowych:

  1. Polityka cookies (ciasteczka)
  2. Polityka prywatności
  3. Klauzula informacyjna dla kontrahentów

Artykuły

Klauzula informacyjna dla kontrahentów

25 maja 2018

Szanowni Państwo,

Dokonując obowiązku informacyjnego związanego z wejściem Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE („RODO”), a także ze względu, że są lub byli Państwo naszymi klientami (dane przechowywane ze względu na 5 letni prawny obowiązek posiadania dokumentacji rachunkowej) prosimy o zapoznanie się z następującymi informacjami:

1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Firma EP Projekt Paweł Olczyk, ul. Fabryczna 10, 26-110 Skarżysko-Kamienna, tel. / fax 41 252 80 25, NIP 6631317726, e-mail: biuro@epprojekt.pl

2. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu:

  • zawarcia, wykonania i kontynuacji umów kupna/sprzedaży towarów i usług oferowanych przez administratora
  • wykonania ciążących na administratorze obowiązków prawnych (w szczególności: wystawianie i przechowywanie faktur/dokumentów sprzedaży i innych dokumentów księgowych, rozpatrywanie reklamacji)
  • ustalenia, obrona i dochodzenie roszczeń
  • marketingu bezpośredniego
  • wsparcia obsługi.

3. Odbiorcami Pana/Pani danych osobowych mogą być/będą: Poczta Polska, firmy kurierskie/transportowe.

4. Pana/Pani dane osobowe przechowywane będą przez okres adekwatny i nie dłuższy od okresów zgodnych z aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w poszczególnych obszarach przetwarzania danych osobowych.

5. Posiada Pani/Pan prawo do: żądania od administratora dostępu do danych osobowych; sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych osobowych; wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania, przenoszenia danych lub cofnięcia zgody w dowolnym momencie.

6. Pana/Pani dane nie będą poddane zautomatyzowanym podejmowaniu decyzji (profilowaniu).

7. Przysługuje Panu/Pani prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych.

Rozwiń Metryka

Podmiot udostępniający informację:
Data utworzenia:2019-04-23
Data publikacji:2019-04-23
Osoba sporządzająca dokument:
Osoba wprowadzająca dokument:
Liczba odwiedzin:429